пликове с лепенка

 Етиленовите полимери са термопластични полимери, които могат да се използват в производството на множество опаковъчни материали. Тези полимери (особено посочените по-долу) обикновено имат подходяща устойчивост на алкохоли, масла, мазнини и разредени киселини и основи. Една от най-критичните характеристики на тази форма на материал в контекста на опаковането е, че той има леки до истински бариерни свойства за кислород и въглероден диоксид, което го прави подходящ за опаковане на храни.

пликове с лепенка

По-долу е дадено описание на някои от необичайните етиленови полимери, използвани в различни бюрокрации, главно за опаковане на нетрайни клиентски артикули (храни и лекарства с рецепта).


Етилен винил ацетат (EVA)


Това се нарича гума от пяна. Сред жилищата му: Гъвкав, еластичен, очевиден, истинска гъвкавост при ниски температури и има ко-зелен цвят с високо триене.


EVA обикновено се използва като кърпа за подплата в опаковъчни кашони, напр. За електроника и много други.


Съполимер на етилен винил алкохол (EVOH)


Това е правилен съполимер на етилен и винилов алкохол. Използва се като прекомерен бариерен материал за газове (O2 и CO2), но е бариерен материал с ниска влажност срещу пари. Тези жилища намаляват във влажна среда. . Това е плат за опаковане на висока цена. Широко използван като бариерен филм в ламинат. EVOH се използва по-често за опаковане на ястия и обикновено като тънък слой в картон или фолио, за да се подобри срокът на годност на храната.


Полиетилен с висока плътност (HDPE)


HDPE е полиетиленов термопласт, изработен от петрол. Той е полунегъвкав, полупрозрачен, много труден и освен това има ниска водопоглъщаемост. HDPE има лека бариера, но не винаги е подходящ за използване при високи температури. Той е екстензивно формован с издухване, за да образува нежни контейнери за бутилки, напр. За съхранение на мляко, перилни препарати и много други. Това е плат с ниска стойност и лесен за производство.


Полиетилен с ниска плътност / линеен полиетилен с ниска плътност (LDPE -LLDPE)


LDPE е термопластичен материал, изработен от масло. Той е изключително твърд, но гъвкав, восъчен, устойчив на влага/атмосферни влияния, има подходяща устойчивост при ниски температури и е лесен за използване чрез повечето стратегии при ниска стойност и има подходяща типична устойчивост и леки бариерни къщи. Той се използва широко за своите жилища за запечатване на топлина в ламиниран материал. Не е подходящ за употреба при температури над сто°C и подлежи на рециклиране. Също така е устойчив на корозия. Тези резиденции го правят подходящ за производството на стандартни контейнери за храна (буркани и т.н.) и лабораторна употреба и също така се използва за покриване/ламиниране на картонени кутии и изработване на пръстени за държачи на сода с шест части.


Полиетилен терефталат (PET или PETE)


PET е термопластична полимерна смола и се използва в синтетични влакна. Той е твърд, изключително труден и устойчив на удар, има висока устойчивост на пълзене и умора, температурна устойчивост в широк диапазон (-40 до 220° C) и сега не се отклонява при нагряване. Тази кърпа обикновено е насочена към подобряване на бариерите си срещу газове и водни пари. Има изключителна четливост и често се използва като заместител на чаша. C-PET се използва широко за производство на контейнери за газирани напитки и разтворители поради неговата подходяща устойчивост и бариерни свойства и е изключително лесен за рециклиране, което го прави много приятен за околната среда.


Кристализираният PET също се използва за включване на замразени вечери, а тънък филм от PET (Mylar) може да бъде покрит с различни материали (като алуминий), за да се погрижи за различни приложения, включително като гъвкава опаковка за храни и др.

Comments

Popular posts from this blog

Fue hair transplant

Radio frequency facial machine

토토사이트